Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Εκδρομή Καστοριανών στην Αλβανία. Σάββατο 9 Ιουλίου 2011.

Ο μητροπολιτικός ναός Αναστάσεως του Κυρίου
στην Κορυτσά
  Την ημέρα του Σαββάτου 9 Ιουλίου 2011, μία ομάδα 50 Καστοριανών πραγματοποίησε εκδρομή με τουριστικό λεωφορείο στη γειτονική Νότιο Αλβανία. Το Πρόγραμμα της εν λόγω εκδρομής και οι κατά μέρος επισκέψεις και αντίστοιχες εντυπώσεις των μετεχόντων σ’ αυτήν παρουσιάζονται εν συντομία ακολούθως.
  Η αναχώρηση των εκδρομέων απ’ την Καστοριά έγινε στις 7.30 π.μ. της αναφερόμενης ημέρας. Μία ώρα αργότερα, το πούλμαν των εκδρομέων έφθασε στο Τελωνείο της Κρυσταλλοπηγής και μετά το σχετικό έλεγχο πέρασε τα σύνορα και εισήλθε στην Αλβανία. Κατόπιν, αφού διέσχισε το γόνιμο και καλλιεργημένο κάμπο της Μπίλιστας έφθασε και στάθμευσε στο κέντρο της θρυλικής Κορυτσάς. Στην πόλη αυτή οι εκδρομείς επισκέφτηκαν το μεγαλοπρεπή Μητροπολιτικό ναό της Αναστάσεως του Κυρίου, το φημισμένο παζάρι της, ένα παλαιό τζαμί και μερικά μεγάλα αστικά πάρκα δεντροφυτεμένα με φλαμουριές, που ήταν ανθισμένες και μοσχοβολούσαν.
Άποψη απ' το Παζάρι της Κορυτσάς
  Το μεσημέρι ώρα 13.00, οι υπόψη περιηγητές αναχώρησαν με το λεωφορείο τους απ’ την Κορυτσά και ταξίδεψαν προς το όμορφο Πόγραδετς, όπου έφθασαν κατά τις 14.00. Εκεί στάθμευσαν στο παραλίμνιο άλσος «Γκόλιο Ρέκα» και γευμάτισαν στα υπέροχα «παρυδάτια» καταστήματα εστίασης που διαθέτει. Μετά το πλούσιο γεύμα τους επισκέφτηκαν την πλησίστια παραλία της λίμνης Αχρίδας και είδαν τους πάμπολλους Αλβανούς που κολυμπούσαν στα καθαρά νερά της. Επισκέφτηκαν επίσης το κέντρο του Πόγραδετς και περί ώρα 18.00 πήραν το δρόμο της επιστροφής για την Καστοριά, όπου αφίχθηκαν την 9η βραδινή ώρα, έμπλεοι θετικών και αξέχαστων εντυπώσεων.
Ο Γιώργος Αλεξίου δίπλα στο άγαλμα
μιας αγέρωχης Αρβανίτισσας, στο Πόγραδετς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου