Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Ομιλία στην Καστοριά για τις εθνικές διεκδικήσεις. Κυριακή 3/7/2011.

Ο κ. Ε. Μαχαίρας ομιλών.
Δεξιά του ο Δήμαρχος Καστοριάς και ο κ. Κρίκης.
Ο κ. Ευάγγελος Μαχαίρας, που είναι επίτιμος Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Γραμματέας της Εθνικής Επιτροπής Διεκδίκησης αποζημιώσεων από τη Γερμανία για τα θύματα της Γερμανικής Κατοχής, αφίχθηκε στην Καστοριά την Κυριακή 3 Απριλίου 2011 κι εκφώνησε ενδιαφέρουσα ομιλία για τις εν λόγω διεκδικήσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαχαίρας προσκλήθηκε απ’ τον γνωστό δικηγόρο της Καστοριάς κ. Παναγιώτη Κρίκη και προσήλθε κατά την αναφερόμενη ημέρα, ώρα 11.30 π.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού μεγάρου Καστοριάς, όπου ομίλησε ενώπιον των Αρχών της περιοχής και πολλών κατοίκων της, για το τεράστιο μέγεθος των καταστροφών που υπέστη η Ελλάδα απ’ τα στρατεύματα Κατοχής, για το χρηματικό ποσό των 162 δισεκατομμυρίων Ευρώ που διεκδικεί (η Ελλάδα) ως αποζημίωση απ’ τη σημερινή Γερμανία, καθώς και για τις έως τώρα επίμονες, αλλά δυστυχώς και ατελέσφορες διεκδικητικές ενέργειες της αναφερόμενης Επιτροπής.
Ο Βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας
καλωσορίζει τον κ. Μαχαίρα στην Καστοριά.
Πριν τη θεματική ομιλία, πήραν το λόγο με τη σειρά και καλωσόρισαν τον κ. Μαχαίρα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καστοριάς κ. Χρίστος Τσακλίδης, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, ο αγαπητός φίλος και άξιος συνάδελφός του κ. Πάνος Κρίκης, ο οποίος παρουσίασε και το βιογραφικό του κ. Μαχαίρα, και τέλος ο Βουλευτής Ν. Δ. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας.
Στην εξεταζόμενη ομιλία του κ. Μαχαίρα παρευρέθηκαν και την παρακολούθησαν με προσοχή, οι προαναφερόμενοι αξιωματούχοι που τον καλωσόρισαν, ο Δήμαρχος Νεστορίου κ. Χρίστος Γκοσλιόπουλος, η Αντιδήμαρχος Καστοριάς κ. Ειρήνη Γεωργοσοπούλου – Μισκία, η Αντιδήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Μελίκα Σανταλίδου, η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Αγλαΐα Δούφλια, εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης, της Ταξιαρχίας και της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ. Χρυσόστομος Παπασταύρος, αρκετοί κάτοικοι της Κλεισούρας και πολλοί κάτοικοι της Καστοριάς. Μερικοί απ’ αυτούς υπέβαλαν στον κ. Μαχαίρα, μετά την ομιλία του, σχετικές ερωτήσεις κι έλαβαν τις ανάλογες διευκρινιστικές απαντήσεις.
Μερική άποψη της αίθουσας με τους ακροατές του κ. Μαχαίρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου