Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Χειροτονία νέου Διακόνου στην Καστοριά. Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011.

Στιγμιότυπο της Χειρονονίας.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ τέλεσε, κατά το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011, στο ναό των Αγίων Πάντων πόλης Καστοριάς, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, καθώς και τη Χειροτονία ενός νέου άξιου Διακόνου. Ο χειροτονηθείς Διάκονος ονομάζεται π. Βασίλειος Ανδρονικίδης, κατάγεται απ’ το ακριτικό χωριό Κομνηνάδες Καστοριάς και θα υπηρετήσει στην ενορία Αγίου Νικολάου της μαρτυρικής Κλεισούρας. Κατά την τελετή  της Χειροτονίας, ο Σεβασμιότατος προσφώνησε καταλλήλως το νέο Διάκονο, και τον κάλεσε να μιμηθεί στη ζωή του τους άγιους Πατέρες της Εκκλησίας μας.
Η αναφερόμενη Χειροτονία του νέου Διακόνου έγινε μέσα σε κατανυκτική και συγχρόνως πανηγυρική ατμόσφαιρα, την παρακολούθησαν δε και φώναξαν πολλάκις «Άξιος» στο νέο Διάκονο, πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Καστοριάς, η ευσεβής σύζυγος, τα τέκνα και συγγενείς του Χειροτονούμενου, όλοι σχεδόν οι συγχωριανοί του, πολλοί κάτοικοι της Κλεισούρας και του Βαρικού Φλώρινας, και βεβαίως, αρκετοί πολίτες της Καστοριάς.
Ο νέας Διάκονος π. Βασίλειος κατά
τη Χειροτονία του. 2ος απ' αριστερά.

Ο Σεβασμιότατος προσφέρει εκκλησιαστικό
βιβλίο στο νέο Διάκονο

Την μεθεπόμενη Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011, ο νέος Διάκονος π. Βασίλειος Ανδρονικίδης θα λάβει απ’ το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης, θα χειροτονηθεί δηλαδή Πρεσβύτερος, στην ιερά μονή Παναγίας Κλεισούρας.
Ο Μητροπολίτης Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ
δίδει παραινέσεις στο νέο Διάκονο.



Ο νέος Διάκονος διαβάζει μια ευχή.


Ιερείς συγχαίρουν το νέο Διάκονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου