Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Εκδρομή Καστοριανών στην Πάργα Θεσπρωτίας. Κυριακή 31 Ιουλίου 2011.


Καστοριανοί εκδρομείς
φωτογραφίζονται με φόντο την Πάργα.

  Πενήντα Καστοριανοί, στους οποίους περιλαμβανόταν και ο γράφων Γιώργος Αλεξίου, πραγματοποίησαν, κατά την Κυριακή 31 Ιουλίου 2011, ψυχαγωγική εκδρομή με τουριστικό λεωφορείο στην πανέμορφη Πάργα Θεσπρωτίας. Οι εκδρομείς αναχώρησαν από την Καστοριά την 7η πρωινή ώρα και αφού ταξίδεψαν με μεγάλη άνεση στην Εγνατία οδό επί ένα τετράωρο, φθάσανε στην Πάργα την 11η προμεσημβρινή ώρα. Αμέσως κατέβηκαν στο λιμάνι της και απ’ εκεί μετέβησαν με μικρά πλοιάρια στην κοντινή παραλία του «Βάλτου», όπου κολύμπησαν έως το μεσημέρι. Κατόπιν γευμάτισαν άπαντες στα γραφικά εστιατόρια της μικρής πόλης. 
Η όμορφη Πάργα και το κάστρο της
   Ακολούθως, μερικοί απ’ τους εκδρομείς επισκέφτηκαν τον περικαλλή ναό του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της Πάργας, καθώς και το διπλανό του εκκλησιαστικό μουσείο, ενώ άλλοι ανέβηκαν στο επιβλητικό ενετικό κάστρο της και θαύμασαν  τις πολεμίστρες και τα κανόνια του.

Καστοριανές κυρίες στο καραβάκι
για την παραλία του "Βάλτου".
  Το απόγευμα ξανακολύμπησαν σχεδόν όλοι έως τις 6.30 μ.μ., οπότε αναχώρησαν για την Καστοριά, όπου έφθασαν την 11η βραδινή ώρα, κατευχαριστημένοι για (από) τη συμμετοχή τους στην περιγραφόμενη εκδρομή.
Μερική άποψη της παραλίας του "Βάλτου",
κάτω απ' το κάστρο της Πάργας.
Θέα της Πάργας απ' το κάστρο της.
Ο Γιώργος Αλεξίου στην πλαζ της Πάργας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου