Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Το ωραίο παρεκκλήσι τού Αγίου Χριστοφόρου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς.

 

Το Άργος Ορεστικό είναι μια ιστορική και όμορφη κωμόπολη τού νομού Καστοριάς 7.500 κατοίκων, που βρίσκεται σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα του Νομού. Οι κάτοικοί του διακρίνονται για την ευγένεια τού χαρακτήρα, το προοδευτικό τους πνεύμα και την εργάτικότητά τους, είναι δε άριστοι πατριώτες και ευσεβείς Χριστιανοί.

Η κωμόπολη του Άργους Ορεστικού έχει δύο Ενορίες, και φυσικά έχει και τους αντίστοιχους ενοριακούς ναούς. Ο αρχαιότερος εξ αυτών των ναών είναι αφιερωμένος στην πολιούχο τού Άργους, την Αγία Παρασκευή, ο δε νεότερος, στον μεγάλο Άγιο του 20ου αιώνα, τον Άγιο Νεκτάριο Αιγίνης, τον θαυματουργό.

Ο προαναφερόμενος ενοριακός ναός του Αγίου Νεκταρίου 'Αργους Ορεστικού έχει δίπλα του ένα όμορφο παρεκκλήσι, που είναι αφιερωμένο στον μεγαλομάρτυρα Χριστοφόρο, τον προστάτη των αυτοκινητιστών μας. Ο άγιος Χριστοφόρος είναι πολύ αγαπητός στους κατοίκους του Νομού Καστοριάς, και αρκετοί απ΄αυτούς έχουν το σεπτό όνομά του ως βαπτιστικό τους και βεβαίως βρίσκονται υπό την διαρκή προστασία του.

    Εδώ παρουσιάζονται μερικές φωτογραφίες από το εξεταζόμενο παρεκκλήσι τού Αγίου Χριστοφόρου 'Αργους Ορεστικού και από την όμορφη κι ευλογημένη γειτονιά του.


Σημείωση. Για τον μεγαλομάρτυρα άγιο Χριστοφόρο και την πνευματική σχέση του με την Καστοριά, βλέπε κείμενα στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

http://fos-kastoria.blogspot.com/2013/11/blog-post.html

http://fos-kastoria.blogspot.com/2015/07/blog-post.html

https://fos-kastoria.blogspot.com/2020/05/9.html

http://fos-kastoria.blogspot.com/2015/06/blog-post.html

Γιώργος Τ. Αλεξίου.

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου