Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Ο πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο ναό της Καστοριάς. Σαββατοκύριακο 9 &10 Ιουνίου 2012.

Η κεφαλή της Ιεράς Λιτανευτικής Πομπής
Η Κυριακή που έπεται της Πεντηκοστής είναι αφιερωμένη από την αγία Εκκλησία μας στους Άγιους Πάντες. Κατά την εν λόγω Κυριακή εορτάζει και πανηγυρίζει και ο ενοριακός ναός των Αγίων Πάντων Καστοριάς, που βρίσκεται στα κοιμητήρια της πόλης. Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού τελούνται κάθε χρόνο εντός και πέριξ του υπόψη ναού ανάλογες λατρευτικές εκδηλώσεις.
Εφέτος, οι Πανηγυρικές εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, παραμονή της εορτής των Αγίων Πάντων, με την τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού και με τη λιτάνευση, εντός κι έξω απ΄ τον αναφερόμενο ναό, της ομώνυμής του λατρευτικής εικόνας, και ιερών λειψάνων. Στον Εσπερινό και στη λιτάνευση προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. κ. Σεραφείμ, συμμετείχαν δε πολλοί ιερείς της οικείας Μητρόπολης, ο τ. βουλευτής Καστοριάς κ. Κουμπάνης Συμεών, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σαββόπουλος Δημήτριος, άλλοι αξιωματούχοι της περιοχής και βεβαίως, πάμπολλοι ευσεβείς ενορίτες των Αγίων Πάντων και λοιποί φιλέορτοι κάτοικοι της Καστοριάς.
Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ
επικεφαλής της Ιεράς Λιτανείας
Το πρωί της Κυριακής 10 Ιουνίου 2012, ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, απ’ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ.


Λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Πάντων


Λιτάνευση ιερών λειψάνων


Ο παπα-Φώτης Λεβέντης στη Λιτανεία
Δύο ευσεβείς κυρίες στη Λιτανεία

Οι εικόνες της Παναγίας και των Αγίων Πάντων
έξω απ' το ναό

Ευσεβείς Καστοριανοί ασπάζονται
την εικόνα των Αγίων Πάντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου