Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Ο πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο ναό της Καστοριάς. Σαββατοκύριακο 14 &15 Ιουνίου 2014.Η προσκυνηματική εικόνα των Αγίων Πάντων
στον ομώνυμο ναό της Καστοριάς.

Η Κυριακή που έπεται της Πεντηκοστής είναι αφιερωμένη από την αγία Εκκλησία μας στους Άγιους Πάντες. Κατά την εν λόγω Κυριακή εορτάζει και πανηγυρίζει και ο ενοριακός ναός των Αγίων Πάντων Καστοριάς, που βρίσκεται στα κοιμητήρια της πόλης. Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού τελούνται κάθε χρόνο εντός και πέριξ του υπόψη ναού ανάλογες λατρευτικές εκδηλώσεις.
Εφέτος, οι Πανηγυρικές εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο 14 Ιουνίου 2014, παραμονή της εορτής των Αγίων Πάντων, με την τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας, με την προσκύνηση ιερών λειψάνων και με τη λιτάνευση, εντός κι έξω απ’ τον αναφερόμενο ναό, της ομώνυμής του λατρευτικής εικόνας, και των ιερών λειψάνων.    Στον Εσπερινό και στη λιτάνευση προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ. κ. Σεραφείμ, όστις κήρυξε και τον Θείο Λόγο, συμμετείχαν δε πολλοί ιερείς της οικείας Μητρόπολης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτριος Σαββόπουλος και βεβαίως, πάμπολλοι ευσεβείς ενορίτες των Αγίων Πάντων και λοιποί φιλέορτοι κάτοικοι της Καστοριάς.
Το πρωί της Κυριακής 15 Ιουνίου 2014, ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, θα τελεστεί Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, απ’ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, ο οποίος θα εκφωνήσει και το ανάλογο χριστιανικό κήρυγμα.

Απολυτίκιον Αγίων Πάντων

Ήχος πλ. α΄. Τον συνάναρχον Λόγον.
(Ποίημα Κυρίλλου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως)
Των αγίων Πάντων οίκος ο πάνσεπτος, ουρανός ως τις άλλος αστράπτει αίθριος, εν μέσω έχων τον Χριστόν, ως περ ήλιον λαμπρόν, την παρθένον Μαριάμ, σελήνην ως πλησιφαή, και κύκλω καθάπερ άστρα, χορούς τε πάντων αγίων, αεί πρεσβεύοντας σωθήναι ημάς.


Ο πανηγυρίζων ιερός ναός των Αγίων Πάντων
στην Καστοριά.
Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Σεραφείμ
προσερχόμενος στο ναό των Αγίων Πάντων.
Ιερείς της Καστοριάς αναμένουν έξω από
το ναό  την άφιξη του Μητροπολίτη τους.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ,
κατά την τέλεση του πανηγυρικού Εσπερινού.Οι λειψανοθήκες με τα ιερά λείψανα
στο ναό των Αγίων Πάντων, Καστοριάς.

Ευσεβής κυρία προσκυνάει
την εικόνα των Αγίων Πάντων.

Ιερέας στεκούμενος δίπλα στα ιερά λείψανα.

Οι ιερές λειψανοθήκες.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ
και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Σαββόπουλος.

Ο εφημέριος των Αγίων Πάντων
 π. Αναστάσιος Σεμερτζίδης.

Η τέλεση της Αρτοκλασίας.

Η λιτάνευση της εικόνας των Αγίων Πάντων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου