Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Τα Εγκώμια της Θεοτόκου στο μοναστήρι της Μαυριώτισσας. Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013.

Ιερείς της Μητρόπολης Καστοριάς ψάλλουν
τα Εγκώμια της Θεοτόκου ενώπιον της εικόνας της.
Το απόγευμα της Πέμπτης 15 Αυγούστου 2013, εορτή της Κοιμήσεως της υπεραγίας Θεοτόκου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ και ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού κ.κ. Βαρθολομαίος  τέλεσαν στον πανηγυρίζοντα μητροπολιτικό ναό της πόλης Καστοριάς τον μεθεόρτιο Αρχιερατικό Εσπερινό. Ακολούθως, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς, ο θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αριανζού, πολλοί κληρικοί της οικείας Μητρόπολης, οι πολιτικοί και δημοτικοί αξιωματούχοι του τόπου, ανώτεροι Αξιωματικοί του Στρατού και της Αστυνομίας και πλήθος κόσμου, μετέφεραν όλοι μαζί πεζή την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Πορφύρας, απ’ τον Μητροπολιτικό ναό Καστοριάς, στην προβλήτα του Σταυρού της Ορεστιάδας λίμνης, και απ’ εκεί, με το καράβι "Ορεστιάς" του Δήμου Καστοριάς, στο Μοναστήρι της Μαυριώτισσας.
Ο Επιτάφιος της Θεοτόκου
στην ιερά μονή της Μαυριώτισσας.
Στην προβλήτα του εν λόγω Μοναστηριού ανέμεναν και υποδέχτηκαν την εικόνα της Παναγίας Πορφύρας με τιμές και ψαλμωδίες και με τη μουσική τής εκεί ευρισκόμενης στρατιωτικής μπάντας, αρκετοί ιερείς και πάρα πολλοί ευσεβείς Καστοριανοί. Αμέσως μετά, η εικόνα μεταφέρθηκε και τοποθετήθηκε σε ξύλινο βάθρο, που ήταν στημένο έξω απ’ το Καθολικό της Μονής. Εκεί, ενώπιόν της, ο οικείος Μητροπολίτης και οι παρόντες Κληρικοί και Ιερομόναχοι έψαλαν τα συγκινητικά Επιτάφια Εγκώμια της Θεοτόκου, παρουσία πάμπολλων κατοίκων κι επισκεπτών της Καστοριάς.

Ακολούθως, η εν λόγω εικόνα της Θεομήτορος αναρτήθηκε μέσα στον ιερό ναό της Παναγίας Μαυριώτισσας, όπου και θα παραμείνει έως την 23η Αυγούστου, που η Εκκλησία μας εορτάζει την Απόδοση της Κοιμήσεως αυτής (της Θεοτόκου). Κατόπιν θα επιστρέψει στη μόνιμη θέση της, στον Μητροπολιτικό ναό της Καστοριάς.
Αρχιμανδρίτης και ιεροψάλτης αναμένουν
την άφιξη της Παναγιάς Πορφύρας στη Μαυριώτισσα.


Ευσεβείς Καστοριανοί αναμένουν την μεταφορά
της Παναγιάς Πορφύρας στη Μαυριώτισσα.

Το καραβάκι Ορεστιάς μεταφέρει την εικόνα
της Παναγιάς Πορφύρας στη Μαυριώτισσα.


Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ
αποβιβάζεται από το καράβι στη Μαυριώτισσα.

Ιερείς αποβιβάζουν από το καράβι στο μοναστήρι
της Μαυριώτισσας την  εικόνα της Παναγίας Πορφύρας.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ και ιερείς
ψάλλουν τα επιτάφια Εγκώμια της Θεοτόκου.

Ο ευσεβής λαός της Καστοριάς
ακούει τα επιτάφια Εγκώμια της Παναγίας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου