Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΔΡΟΜΗ. Στην Καστοριά πριν από 13 έτη ! Έναρξη λειτουργίας τής «Σπηλιάς τού Δράκου». Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009.

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 11.30 π. μ., έγινε απ’ το Δήμο Καστοριάς η έναρξη λειτουργίας τής λεγόμενης «Σπηλιάς του Δράκου». Το εν λόγω καταπληκτικό σπήλαιο βρίσκεται δίπλα στον παραλίμνιο δρόμο που οδηγεί στη Μαυριώτισσα, κοντά στο γραφικό ξωκλήσι του Άϊ-Νικόλα των Ψαράδων και μέσα σε ένα πανέμορφο τοπίο με απότομους βράχους και αιωνόβια πλατάνια. Απέχει απ’ την Καστοριά μόνο 3 χιλιόμετρα και διαθέτει δύο μεγάλους χώρους στάθμευσης λεωφορείων και λοιπών αυτοκινήτων.

    Η διαδρομή στο εσωτερικό τού περιγραφόμενου σπηλαίου έχει μήκος 300 μ. περίπου, διαμορφώθηκε με βάση τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και είναι άνετη, ασφαλής και γενικώς ονειρική. Ο φιλόκαλος επισκέπτης του αντικρίζει με θαυμασμό τις παραμυθένιες λιμνούλες και παρατηρεί με δέος τους αναρίθμητους σταλαγμίτες και σταλακτίτες των διόδων κι αιθουσών του.

Η πρώτη ημέρα λειτουργίας τής παρουσιαζόμενης «Σπηλιάς του Δράκου» ήταν απόλυτα επιτυχής. Προσήλθαν σ’ αυτήν και ξεναγήθηκαν, από φιλικούς και καλώς ενημερωμένους ξεναγούς, πολλοί Καστοριανοί, καθώς και αλλομερίτες. Όλοι αυτοί εκδήλωσαν το θαυμασμό τους για όσα είδαν εντός της και αναχώρησαν απόλυτα ικανοποιημένοι και σίγουρα ένθερμοι διαφημιστές της φανταστικής ομορφιάς της.  

Γ. Τ. Α.

{Αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική τηλεφημερίδα “Φως της Καστοριάς”. Έτος 1ο / Φύλλο 9ο / Δεκέμβριος 2009}.



.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου