Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Έκθεση έργων Ρώσων καλλιτεχνών στο Αρχοντικό Βέργου της Καστοριάς. 15 – 21 Οκτωβρίου 2013.



Υπέροχη εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας στην Έκθεση.
Ο Δήμος Καστοριάς, σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και τον Σύνδεσμο Πολιτιστικής και Επιχειρηματικής Συνεργασίας και Φιλίας με τους λαούς της Ελλάδας και της Κύπρου «ΦΙΛΙΑ», έχει διοργανώσει μία ενδιαφέρουσα Έκθεση Ρώσων καλλιτεχνών στο αρχοντικό Βέργου της Καστοριάς. Ο τίτλος της Έκθεσης είναι On the crossroad of peoples and cultures και η διάρκειά της επταήμερη, από τις 15 έως τις 21 Οκτωβρίου 2013.
Η εν λόγω Έκθεση ρωσικών έργων τέχνης είναι η 2η παρόμοια που πραγματοποιείται στη Βόρειο Ελλάδα, περιλαμβάνει δε ξεχωριστά δείγματα Αγιογραφίας και Ρώσικης παραδοσιακής δημιουργίας, καθώς και θαυμάσια έργα ζωγραφικής, που αναφέρονται σε θέματα φύσης, προσώπων, ζώων, στη χώρα της Ρωσίας και σε άλλες χώρες, όπως και στις ορθόδοξες εκκλησίες,
Οι εκθέτες των καλλιτεχνημάτων είναι οι εξής:
Valeriy Morozov (ζωγραφική), Valentina Kuzmicheva (ζωγραφική), Klarissa Lonshakova (αγιογραφία),Ekaterina Shirokova (ζωγραφική), Olga Panchenko (χειροτεχνήματα),Petr Panchenko (ζωγραφική), Evgeniya Kove (ζωγραφική), Anton Ketov(ζωγραφική), Natalia Kozlinskaia (ζωγραφική), Olga Sirotinskaia (ζωγραφική, κεραμικά), Elena Khrustaleva (ζωγραφική).
Πρόσοψη του αρχοντικού Βέργου.
Η Έκθεση εγκαινιάστηκε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου, ώρα 19.00, στο Αρχοντικό Βέργου από τον Πρόξενο της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη κ. Ποπόβ, παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, του Δημάρχου της πόλης κ. Μανώλη Χατζησυμεωνίδη και πλήθους φιλότεχνων Καστοριανών.
Η έκθεση λειτουργεί για το κοινό κατά τις ώρες 11.00-14.00& 18.00-21.00.
(Γιώργος Τ. Αλεξίου).
Αίθουσα του αρχοντικού με εκτιθέμενους πίνακες.


Πορτραίτο του Μητροπολίτη Καστοριάς στην Έκθεση.
 Σεμνή και όμορφη Ρωσίδα ζωγράφος στην Έκθεση.





Αναμνηστικά δώρα στην Έκθεση.


Ρωσική εικόνα του αγίου Νικολάου.
Προσωπογραφία του Δημάρχου Καστοριάς στην Έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου