Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Εκδρομείς από την Καστοριά στους Νέους Πόρους Πιερίας για θαλασσινό μπάνιο. Κυριακή 21 Ιουλίου 2013.

Πλαζ Νέων Πόρων.
Η τουριστική επιχείρηση «Kastoria tours», που ανήκει στον Κορησιώτη κ. Νίκο Στυλιάδη, διοργάνωσε άψογα και πραγματοποίησε μ’ επιτυχία την Κυριακή 21 Ιουλίου 2013 μία υπέροχη εκδρομή για θαλασσινό μπάνιο στη φημισμένη παραλία των Νέων Πόρων Πιερίας. Στην εν λόγω εκδρομή συμμετείχαν 50 κάτοικοι της πόλης Καστοριάς και των γύρω χωριών της.
Το λεωφορείο της εκδρομής ξεκίνησε από την Καστοριά την 7:30 πρωινή ώρα με οδηγό τον ίδιο τον κ. Νίκο Στυλιάδη και μετά από άνετο ταξίδι 3 ωρών περίπου, έφθασε στον προορισμό του. Κατά τη διαδρομή του πέρασε έξω από την πόλη της Κατερίνης και δίπλα από το μεσαιωνικό κάστρο του Πλαταμώνα.
Παραλία Νέων Πόρων.
Οι εκδρομείς μόλις αποβιβάστηκαν απ’ το λεωφορείο στη φανταστική πλαζ των Νέων Πόρων μπήκαν αμέσως για μπάνιο στην ελκυστική θάλασσα. Η εν λόγω πλαζ απλώνεται σε έκταση πολλών χιλιομέτρων, είναι πλατιά κι έχει λεπτή άμμο και καθαρά νερά. Οι λουόμενοι παρέμειναν στην αναφερόμενη παραλία, καθώς και στη διπλανή της παραλία του Πλαταμώνα, ένα οκτάωρο περίπου και απόλαυσαν όλες τις χάρες της θάλασσας. Κατόπιν, ώρα 7η  απογευματινή, πήραν το δρόμο της επιστροφής στην (για την) Καστοριά, όπου έφθασαν ευχαριστημένοι και χαρούμενοι τη 10η βραδινή ώρα.
Μπιτς βόλεϊ στους Νέους Πόρους.
Γιώργος Τ. Αλεξίου.



Αφρικανική "πινελιά" στους Νέους Πόρους.

Ο Καστοριανός Γιώργος Αλεξίου
στην πλαζ Νέων Πόρων.


Η Γοργόνα.
Υπαίθριο γλυπτό στην πλαζ του Πλαταμώνα




Ηρώο στην ακτή του Πλαταμώνα.
Οι "προοδευτικοί" αποκαλούν τα μνημόσυνα
των πεσόντων υπέρ πατρίδος "Γιορτές του μίσους"!

Ακτή του Πλαταμώνα.
Στο βάθος διακρίνεται το μεσαιωνικό κάστρο (1204 - 1222).

Κρήνη με τη μορφή του Ποσειδώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου