Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Η παρουσίαση του βιβλίου «Ενδυμασία και κοινωνία στην Κλεισούρα Καστοριάς», του Δρ. Νικολάου Σιώκη. Καστοριά 30 Μαρτίου 2013.

Το παρουσιαζόμενο βιβλίο στο χώρο της εκδήλωσης.

Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαρτίου 2013, ώρα 19.00, έγινε η παρουσίαση στη μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς, ενώπιον των πολιτικών Αρχών της περιοχής και πολλών κατοίκων της, ένα πολύ ενδιαφέρον και αξιόλογο βιβλίο τού Κλεισουριώτη Δρ. Θεολογίας κ. Νικολάου Σιώκη. Το εν λόγω βιβλίο φέρει τον τίτλο «Ενδυμασία και κοινωνία στην Κλεισούρα Καστοριάς» και είναι βασισμένο σε φωτογραφικά τεκμήρια που χρονολογούνται στα τέλη του 19ου - α΄ μισό του 20ου αιώνα. Την παρουσίαση του βιβλίου έκαναν με τη σειρά οι εξής άνθρωποι των Γραμμάτων: Ο κ. Φάνης Δασούλας, Δρ Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Φιλόλογος – Λογοτέχνης, η κ. Βιβή Φαρσαλιώτου - Ιατρού, τ. Εκδότρια εφημερίδας, και βεβαίως, ο συγγραφέας του κ. Νικόλαος Σιώκης.
Ο κ. Νίκος Σιώκης κατά την βιβλιοπαρουσίαση.
Στην αρχή της αναφερόμενης πολιτιστικής εκδήλωσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ειρήνη Γεωργοσοπούλου – Μισκία καλωσόρισε στην Καστοριά τον συγγραφέα και τους συμπαρουσιαστές τού βιβλίου, ενώ στο τέλος της ομίλησαν επαινετικά γι’ αυτό (το βιβλίο) και για τον κ. Νίκο Σιώκη, η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, η Επταχωρίτισσα φιλόλογος κ. Ιωάννα Λουλάκη, ο καθηγητής κ. Φώτης Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα κ. Χρυσόστομος Παπασταύρος και ο Κλεισουριώτης δάσκαλος κ. Γιώργος Γκαλίτσας.
Κλείνοντας της περιγραφή της υπόψη βιβλιοπαρουσίασης αναφέρουμε, ότι αυτή έληξε περί ώρα 20.30 και ήταν απόλυτα επιτυχής.
Αξιωματούχοι της Καστοριάς στην βιβλιοπαρουσίαση.

Η βουλευτίνα κ. Μ. Αντωνίου ομιλούσα.

Ο Δήμαρχος κ. Χατζησυμεωνίδης ομιλών.

Οι παρουσιαστές του βιβλίου και η κ. Αντιδήμαρχος.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου