Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Η «ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε.», Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου Καστοριάς.


Η «ΜΑΚΕΔΝΟΣ» Α.Ε. είναι μία Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία, που ανήκει στον Δήμο Καστοριάς. Η εν λόγω εταιρεία δραστηριοποιείται απ’ το έτος 1984 στον τομέα των Λατομικών & Τουριστικών επιχειρήσεων, με την εκμετάλλευση Λατομείου που βρίσκεται στο Μαυροχώρι Καστοριάς. Το έτος 1997 επεκτάθηκε και στον τουριστικό κλάδο, με την ανακατασκευή του τουριστικού σκάφους «ΟΛΥΜΠΙΑ», καθώς και με την εποπτεία της στον Προϊστορικό Λιμναίο Οικισμό του Δσπηλιού και στο Ενυδρείο Καστοριάς.
Ο Λιμναίος Οικισμός του Δισπηλιού.
Η επίσκεψη στην αναπαράσταση του προϊστορικού Λιμναίου Οικισμού που βρίσκεται στο Δισπηλιό του Δήμου Καστοριάς προσφέρει ένα «ταξίδι» στο χρόνο, ένα ταξίδι στη Νεολιθική εποχή, τότε που οι μακρινοί μας πρόγονοι είχαν επιλέξει τη λίμνη Ορεστιάδα και τη γύρω εύφορη περιοχή για να ζήσουν μόνιμα, να κτίσουν τα «σπίτια» τους, να εργαστούν, να εκφράσουν τις σκέψεις, τις επιθυμίες και τους προβληματισμούς τους, να επικοινωνήσουν, να δημιουργήσουν το δικό τους σημαντικό πολιτισμό.
Αναπαράσταση προϊστορικού λιμναίου οικισμού
στο Δισπηλιό Καστοριάς.
Το καταπληκτικό Ενυδρείο Καστοριάς.
Στο Ενυδρείο της Καστοριάς φιλοξενούνται αυτόχθονα και ενδημικά ψάρια και οργανισμοί των γλυκών νερών (ποταμών και λιμνών) της Ελλάδος. Υπόσχεση των δημιουργών και διαχειριστών του Ενυδρείου είναι να «φιλοξενήσουν» τα σχετικά ερωτήματα της νέας γενιάς και να τα μετατρέψουν σε μία νέα γνώση, με σκοπό την αρμονική συνύπαρξη ανθρώπου – λιμνών - ποταμών. Πρόκειται για ένα ενυδρείο, που αναπαριστώντας μεσογειακά λιμναία και ποτάμια οικοσυστήματα με σύγχρονο τρόπο, προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την πληροφόρηση του κοινού, σχετικά με την ποικιλότητα των ψαριών και των βιοτόπων τους. Αρπάξτε την ευκαιρία και «περιηγηθείτε» τις λίμνες και τα ποτάμια της Ελλάδας στο Ενυδρείο της Καστοριάς.
Η κ. Γιοβανοπούλου
στο λιμναίο οικισμό του Δισπηλιού.
Το τουριστικό πλοιάριο «Ολυμπία».
Δεν μπορεί κανείς να φανταστεί πόσο ωραία είναι η Καστοριά. Πρέπει να την δει!». Με το καραβάκι «ΟΛΥΜΠΙΑ» έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε το ειδυλλιακό τοπίο της λίμνης και την πόλη της Καστοριάς. Μέσα από την εν πλω περιήγηση, κάνοντας τον «μικρό γύρο» της λίμνης, μπορείτε να θαυμάσετε τους παραδοσιακούς οικισμούς της πόλης με τα επιβλητικά αρχοντικά που στέκουν αγέρωχα στο πέρασμα του χρόνου, να παρατηρήσετε τις όμορφες παραλίες της Καστοριάς και τα ψαροχώρια της, να απολαύσετε τη γραφική παραλίμνια διαδρομή τής χερσονήσου με τα αιωνόβια πλατάνια και τις ιτιές που γέρνουν μέσα στη λίμνη, να συναντήσετε τη Σπηλιά του Δράκου και την Ιερά Μονή της Παναγιάς της Μαυριώτισσας, και να ιδείτε ένα πλήθος εικόνων απαράμιλλης ομορφιάς, που αφήνουν μαγεμένο ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Ενημερωτικό έντυπο της εταιρείας  "Μακεδνός".
Το καραβάκι «ΟΛΥΜΠΙΑ» λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τετάρτης, ως καφετέρια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Τα παρατιθέμενα κείμενα ελήφθησαν από ενημερωτικό έντυπο της εταιρείας «Μακεδνός Α.Ε.».
Το Ενυδρείο της Καστοριάς.

Ψάρι σε προθήκη του Ενυδρείου.

Μαθητής Δημ. Σχολείου στο Ενυδρείο.

Κόσμος στην είσοδο της "Σπηλιάς του Δράκου".

Εσωτερική άποψη της "Σπηλιάς του Δράκου".
Το τουριστικό καραβάκι "Ολυμπία".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου