Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΔΡΟΜΗ. Στην Καστοριά πριν από 13 έτη ! Η παρουσίαση του βιβλίου «Η αρχιτεκτονική της παλιάς Καστοριάς», 11 Δεκεμβρίου 2009.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 7 μ. μ., ο Δήμος Καστοριάς και η Δημοτική Βιβλιοθήκη της ίδιας πόλης πραγματοποίησαν μία ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς. Συγκεκριμένα, συνδιοργάνωσαν την παρουσίαση του αξιόλογου βιβλίου «Η αρχιτεκτονική τής παλιάς Καστοριάς», του Καστοριανού αρχιτέκτονα και καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Πάνου Τσολάκη.

Στην αρχή της εν λόγω εκδήλωσης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Αγνή Βασιλειάδου – Τζήλα παρουσίασε στους πολυάριθμους Καστοριανούς, που είχαν κατακλείσει από νωρίς τη Δημαρχιακή αίθουσα, τον συγγραφέα και το σημαντικό επιστημονικό έργο του, καθώς και τους δύο παρουσιαστές του βιβλίου. Κατόπιν, ο πρώτος εκ των παρουσιαστών, ο κ. Ευστάθιος Πελαγίδης, ομότιμος καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που κατάγεται απ’ την Οινόη Καστοριάς, ομίλησε για το περιεχόμενο του αναφερόμενου επιστημονικού πονήματος και πρόβαλε σχετικές διαφάνειες. Ακολούθησε η ανάλογη ομιλία απ’ τον δεύτερο παρουσιαστή κ. Ραϋμόνδο Αλβανό, που διδάσκει Ιστορία στο Τ.Ε.Ι. Καστοριάς. Μετά τον κ. Αλβανό, πήρε το λόγο ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Πάνος Τσολάκης και εισηγήθηκε - ανέπτυξε το θέμα «Ιστορικά κτίσματα της Καστοριάς». Η εισήγησή του συνοδευόταν από ταυτόχρονη προβολή φωτογραφιών των περιγραφόμενων ιστορικών κτισμάτων.

    Στο τέλος της όλης εκδήλωσης ομίλησε για λίγο περί αυτής ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Γιάννης Τσαμίσης και ακολούθως πρόσφερε από ένα τιμητικό δώρο στον κ. Πάνο Τσολάκη και στους δύο παρουσιαστές

{Αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική τηλεφημερίδα “Φως της Καστοριάς”. Έτος 1ο / Φύλλο 9ο / Δεκέμβριος 2009}.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου