Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022

ΑΝΑΔΡΟΜΗ. Στην Καστοριά πριν από 12 έτη ! Παρουσίαση βιβλίου του Βογατσιώτη κ. Νώντα Τσίγκα. Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010.

 

    Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με νεοπλασματική ασθένεια και Φίλων αυτών «Μαζί σου» και ο Σύλλογος «Φίλοι Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» συνδιοργάνωσαν στην Καστοριά το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010 μία ενδιαφέρουσα πολιτιστική εκδήλωση. Συγκεκριμένα, παρουσίασαν, κατά την αναφερόμενη ημέρα, ώρα 7:00 μ.μ., στην αίθουσα του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα - πλατεία Ντολτσού, ένα αξιόλογο βιβλίο του Βογατσιώτη ιατρού κ. Νώντα Τσίγκα, που φέρει τον τίτλο «Μαύρο χιόνι». Συντονιστής της περιγραφόμενης εκδήλωσης ήταν ο κ. Πρόδρομος Γιαννάς, Διευθυντής παραρτήματος Καστοριάς Τ.Ε.Ι. Δυτ. Μακεδονίας. Κατ’ αυτήν ομίλησαν με τη σειρά οι εξής: α) Η κ. Μιχαήλ Δόμνα, Λέκτορας κοινωνικής ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, β) ο συγγραφέας του βιβλίου Νώντας Τσίγκας και γ) ο κ. Μόδης Γούναρης, εικονογράφος του βιβλίου.

    Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία ο Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας, την παρακολούθησαν δε πάρα πολλοί Βιβλιόφιλοι Καστοριανοί.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διατέθηκαν στο παρευρισκόμενο κοινό αρκετά αντίτυπα του αναφερόμενου βιβλίου. Τα έσοδα απ’ την πώληση αυτών των αντιτύπων δόθηκαν στο Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ενηλίκων με νεοπλασματική ασθένεια και Φίλων αυτών "Μαζί σου», για τη στήριξη του αγώνα του.

{Αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική τηλεφημερίδα “Φως της Καστοριάς”. Έτος 2ο / Φύλλο 21ο / Δεκέμβριος 2010}.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου