Κυριακή 7 Αυγούστου 2022

Το χαριτωμένο παρκάκι τής υπαίθριας κινητής καντίνας στον οδικό κόμβο Αγίου Κωνσταντίνου Βογατσικού Καστοριάς.

 

    Στον πασίγνωστο οδικό κόμβο Αγίου Κωνσταντίνου Βογατσικού και ανάμεσα στις απ' εκεί διερχόμενες παράλληλες εθνικές οδούς, την παλαιά και τη νέα, υπάρχει το πανέμορφο εικονοστάσι του Αγίου Κωνσταντίνου, που κτίστηκε κατά το έτος 1958. Πολύ κοντά σ' αυτό το εικονοστάσι, στον ίδιο υπαίθριο και σχετικώς εκτεταμένον χώρο βρίσκεται το ωραίο “Πάρκο της υπαίθριας κινητής καντίνας”. Το εν λόγω πάρκο το δημιούργησε κατά την τελευταία 20ετία ο ρέκτης ιδιοκτήτης τής κινητής καντίνας που σταθμεύει στο σημείο εκείνο κι εξυπηρετεί με τα νόστιμα εδέσματά του όλους τους διερχόμενους οδηγούς αυτοκινήτων, ιδιώτες κι επαγγελματίες.

    Το αναφερόμενο Πάρκο περιλαμβάνει, 4 - 5 πλατύφυλλα πλατάνια, 3 - 4 αειθαλή κωνοφόρα δέντρα, 7 - 8 καρποφόρα και καλλωπιστικά δενδρύλλια, αρκετές τριανταφυλλιές, μία μεγάλη κληματαριά, περί τα 10 κλήματα αμπέλου στη σειρά, και πολλά λουλούδια φυτεμένα στο έδαφος και σε πολύχρωμες γλάστρες.

Όλα τα φυτά του Πάρκου ποτίζονται με το νερό μιας όμορφης βρύσης - κρήνης, που ο δημιουργός του πάρκου έχει κατασκευάσει στην άκρη του με μικρές ασβεστολιθικές πέτρες της περιοχής.

Ο γράφων δάσκαλος Γιώργος Αλεξίου, καθώς και αρκετοί άλλοι κάτοικοι τού Βογατσικού και του γειτονικού Γέρμα, που επισκέπτονται τακτικά προς εκκλησιασμόν την παρακείμενη ιερά μονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Βογατσικού, στέκονται για λίγο στο εξεταζόμενο Πάρκο, ξαποσταίνουν στα αναπαυτικά καθίσματα και τους πάγκους του, θαυμάζουν την ομορφιά του και συγχαίρουν τον άξιο δημιουργό και συντηρητή του.

Γιώργος Τ. Αλεξίου.













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου