Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Ο εορτασμός στον Γέρμα Καστοριάς τού πολιούχου του αγίου Γεωργίου και οι συνοδευτικές τιμητικές εκδηλώσεις. Πέμπτη 23 Απριλίου 2015.

 
Η εικόνα του αγίου Γεωργίου στον
πανηγυρίζοντα ενοριακό ναό του Γέρμα.
Την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015, οι ευσεβείς κάτοικοι του Γέρμα Καστοριάς εόρτασαν πανηγυρικά στον ενοριακό τους ναό τον πάτρωνά του άγιο Γεώργιο. Αυτήν την ημέρα επίσης, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, οι ίδιοι κάτοικοι αποχαιρέτισαν με πολύ μεγάλη συγκίνηση τον προσφάτως συνταξιοδοτηθέντα ιερέα τους π. Αθανάσιο Στυλιάδη, και τίμησαν τον επί 60ετία άριστο ιεροψάλτη τού χωριού τους κ. Δημήτριο Σ. Ζυγούρα.
 Πιο συγκεκριμένα, κατά την εξεταζόμενη ημερομηνία έλαβαν χώρα στον Γέρμα τα εξής γεγονότα:
Το πρωί τελέστηκε στον εορτάζοντα ναό του Αγίου Γεωργίου πανηγυρικό συλλείτουργο από τον πρώην εφημέριό του π. Αθανάσιο Στυλιάδη και από τον νυν ιερέα τού Γέρμα π. Σπυρίδωνα. Στο τέλος του εν λόγω συλλείτουργου ο συνταξιοδοτηθείς εφημέριος π. Αθανάσιος απηύθυνε με πολύ μεγάλη συγκίνηση ένα αποχαιρετιστήριο, ευχαριστήριο κι ευχετήριο μήνυμα προς όλους τους αγαπημένους του Γερμανιώτες. Αμέσως μετά ομίλησαν διαδοχικά και αποχαιρέτισαν τον π. Αθανάσιο και τον ευχήθηκαν αναλόγως, ο νυν εφημέριος του Γέρμα π. Σπυρίδωνας και ο Πρόεδρος του τοπικού Συμβουλίου κ. Λάμπρος Ι. Ευαγγέλου. Κατόπιν πήραν τον λόγο, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Γέρμα κ. Μαρία Χατζηζήση και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γερμανιωτών Καστοριάς κ. Νίκος Αχ. Πρώιος, οι οποίοι αποχαιρέτισαν τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο και τον ιεροψάλτη κ. Δημήτριο Ζυγούρα, τους ευχαρίστησαν για την πολύχρονη κι ανεκτίμητη προσφορά τους στο χωριό και τους πρόσφεραν εκ μέρους των Συλλόγων τους από μία βαρύτιμη ιερή εικόνα.
Ο ιερέας π. Αθανάσιος Στυλιάδης
διαβάζει αποχαιρετιστήριο μήνυμά του
Την προσφερόμενη ιερή εικόνα στον ιεροψάλτη κ. Δημητρίου Ζυγούρα, ο οποίος απουσίαζε λόγω ασθενείας, την παρέλαβε η κόρη του καθηγήτρια φιλόλογος κ. Ζωή, η οποία κι ευχαρίστησε εκ μέρους του τους δύο παρόντες ιερείς, καθώς και όλους τους ευγενείς Γερμανιώτες.
Ακολούθως, οι αναφερόμενοι δύο άξιοι ιερείς, η Γερμανιώτισσα Αντιδήμαρχος του Δήμου Ορεστίδος κ. Αφροδίτη Μπελονάκη – Πρώιου, ο Πρόεδρος του Γέρμα κ. Λάμπρος Ευαγγέλου, ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Κωσταραζίου κ. Ιωάννης Αθ. Δέλλας μαζί με τους δασκάλους και τους μαθητές  του, καθώς και οι λοιποί εκκλησιασθέντες Γερμανιώτες εξήλθαν στο παρακείμενο προαύλιο του ναού και παρακάθισαν σε λιτή Δεξίωση που παρέθεσαν προς τιμήν τού αποχωρούντα πρωτοπρεσβυτέρου π. Αθανασίου Στυλάδη η Ενορία και οι ευσεβείς Χριστιανοί του Γέρμα.

Γιώργος Τ. Αλεξίου.





Ο νυν εφημέριος του Γέρμα π. Σπυρίδωνας
αποχαιρετάει τον προκάτοχό του.



Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γέρμα
κ. Λάμπρος Ευαγγέλου.

Η κ. Μαρία Χατζηζήση - Λαζαρίδου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου
Γερμανιωτών κ. Νίκος Πρώιος.

Η φιλόλογος κ. Ζωή Ζυγούρα.

Ο Γραμματέας του Συλλόγου Γερμανιωτών
 Καστοριάς κ. Θεμιστοκλής Γεωργαλής.

Γερμανιώτισσα δασκάλα
με τους μικρούς μαθητές της

Γερμανιώτισσες  στο χώρο της Δεξίωσης.


Κώστας Αθ. Έξαρχος, Χρήστος  Γ. Ζυγούρας,
Τάκης Λ. Τζήμας και Τάκης Παπαζιώγας.


Ο Γιώργος Γαβρ. Δούφλιας
τηλεφωνεί.

Η αντιδήμαρχος κ. Αφροδίτη Πρώιου μεταξύ του
κ. Λάμπρου Ευαγγέλου και της συζύγου του κ. Αντιγόνης.

Οι κυρίες που διοργάνωσαν τη Δεξίωση.


Ζήσης Τσιουχαδάρης, Κώστας Τ. Αλεξίου,
Κώστας Λ. Ευαγγέλου και Κώστας Γ. Δούφλιας.


Νίκος  Αχ. Πρώιος, Σιδέρης Τζήμας,
Ζήσος και Αλέκος Χατζηζήσης .


Γιώργος Παπακώστας, Αλέκος Δεληχάτσιος
και Τάκης Γκέκας.


Γιώργος Ζ. Σπύρου και Ηλίας Βούρδας.


Ο κ. Λάζαρος Πρώιος με τον ιερέα π. Αθανάσιο.


Η δραστήρια κ. Αγλαΐα Πανέ
προσφέρει κόκκινα αυγά στους δύο ιερείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου