Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Το χριστιανικό κατάστημα «Ιωαννίδης Εκκλησιαστικά» στην Καστοριά, ένας ιδιότυπος «άμβωνας Ορθοδοξίας».



Η πρόσοψη του χριστιανικού καταστήματος στην Καστοριά.


Στην όμορφη πόλη της Καστοριάς με το χιλιόχρονο βυζαντινό παρελθόν και με τους ευσεβείς κατοίκους, υπάρχει και λειτουργεί εδώ και αρκετά χρόνια ένα καλαίσθητο κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών, που αποτελεί κι έναν ιδιότυπο «άμβωνα Ορθοδοξίας», μία «ιεραποστολική φωλεά». Αναφερόμαστε στο κατάστημα με την επωνυμία «Ιωαννίδης Εκκλησιαστικά», που ανήκει στον κ. Γιάννη Ιωαννίδη και βρίσκεται στην παραλίμνια «Λεωφόρο των Κύκνων» αριθμ. 34.
Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος κ. Γιάννης Ιωαννίδης είναι ένας πιστός χριστιανός, αφανής εργάτης του Ευαγγελίου, φιλακόλουθος και φιλομόναχος, ειλικρινής και απονήρευτος άνθρωπος, άριστος οικογενειάρχης κι έντιμος βιοπαλαιστής. Λόγω αυτών των ψυχικών ιδιοτήτων και πνευματικών προσόντων του είναι ευρέως γνωστός στην περιοχή της Καστοριάς και λίαν αγαπητός στους (από) τους κατοίκους της. 
Ο κ. Ιωαννίδης διαθέτει προς πώληση στο προαναφερόμενο καταστήμά του πολλά εκκλησιαστικά είδη εξαιρετικής ποιότητας και λογικής τιμής. Τα σημαντικότερα από τα είδη αυτά είναι: Άγια Δισκοπότηρα, Ευαγγέλια, ιερές εικόνες, Σταυροί, Αρτοφόρια, Εγκόλπια, εκκλησιαστικά βιβλία, θυμιατά, εξαπτέρυγα, λαμπάδες θυμιάματα, πολυέλαιοι, εκκλησιαστικά ξυλόγλυπτα κ. ά. Όλα αυτά τα θρησκευτικά και λειτουργικά αντικείμενα τα γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι ευσεβείς Καστοριανοί, τα ευλαβούνται, τα προμηθεύονται από το υπόψη χριστιανικό κατάστημα και ακολούθως ευγνωμονούν κι ευχαριστούν τον αγαπητό προμηθευτή τους κ. Γιάννη Ιωαννίδη.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Το παρόν κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφίες του εξεταζόμενου καταστήματος εκκλησιαστικών ειδών, Καστοριάς.






Η παρούσα εικόνα ελήφθη απ' το Διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου