Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ο πανηγυρικός εορτασμός της Ανάληψης του Χριστού στο Δισπηλιό Καστοριάς. 12 & 13 Ιουνίου 2013.

Δύο σεβαστοί ιερείς τελούν τον Αγιασμό
στην έκθεση χειροτεχνίας του Φιλοπτώχου Ταμείου.
Η θρησκευτική κι εμπορική πανήγυρις που γίνεται κάθε χρόνο κατά την εορτή της Ανάληψης του Κυρίου στο Δισπηλιό Καστοριάς είναι η τελευταία της Άνοιξης και η πρώτη του Καλοκαιριού. Ένεκα τούτου, πλήθος κόσμου συνέρχεται την ημέρα της αναφερόμενης μεγάλης εορτής στο «νησί» του Δισπηλιού, εκκλησιάζεται στον εκεί υπάρχοντα ιερό ναό της Ανάληψης του Χριστού και συμμετέχει στις ανάλογες λατρευτικές και στις λοιπές επιτόπιες εκδηλώσεις.
Κατά το παρόν έτος 2013, ο εορτασμός της Ανάληψης του Χριστού στο Δισπηλιό ήταν λαμπρός και περιλάμβανε – περιλαμβάνει τα εξής:
α) Την Τρίτη 11 Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. τελέστηκε ο τελευταίος Αναστάσιμος Εσπερινός, ενώ την Τετάρτη 12 Ιουνίου το πρωί τελέστηκε η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία επί τη αποδόσει του Αγίου Πάσχα.
β) Το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου και ώρα 6.00 μ.μ. έγιναν απ’ τον άξιο ιερέα του Δισπηλιού π. Γεώργιο Καράτζιο τα εγκαίνια της εκθέσεως χειροτεχνίας του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Δισπηλιού και ακολούθησε ο Μέγας Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος.
Η ιερή εικόνα της Ανάληψης του Χριστού
στον ομώνυμο ναό του Δισπηλιού..
γ) Ανήμερα της εορτής, την Πέμπτη 13 Ιουνίου το πρωί τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ώρα 6.30 μ.μ. έγινε ο Μεθέορτος Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ.κ. Σεραφείμ. Στο τέλος της Ακολουθίας έγινε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Αναλήψεως στους γύρω δρόμους.

Εδώ παρουσιάζονται αρκετές φωτογραφίες από τον Αγιασμό των εγκαινίων της έκθεσης χειροτεχνίας του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου Δισπηλιού, που, ως προαναφέρθηκε, τελέστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2013.




Ο Χριστός ως Καλός Ποιμένας
σε εικόνα του ναού Ανάληψης Δισπηλιού.

Άποψη της πανήγυρις Δισπηλιού.


Ο "εμπορικός" δρόμος της πανήγυρις Δισπηλιού.

Το ελληνιστικό τείχος στον αύλειο χώρο
του ναού της Ανάληψης Δισπηλιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου