Κυριακή 28 Μαΐου 2023

ΑΝΑΔΡΟΜΗ. Στην Καστοριά πριν από 14 έτη ! Αγιολογικό Συνέδριο και Θυρανοίξια ναού Αγίου Νικάνορος {29 και 30 Μαΐου 2009}.

Το Αγιολογικό συνέδριο

    Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Μαΐου 2009, οργάνωσε και πραγμάτωσε μία θεολογική Διημερίδα με γενικό θέμα «Οι εν Καστορία τιμώμενοι άγιοι». Η εν λόγω Διημερίδα, που διεξήχθη σε μεγάλη αίθουσα Ξενοδοχείου του Δισπηλιού, περιελάμβανε τρεις Συνεδρίες, κατά τις οποίες, εννέα διακεκριμένοι επιστήμονες της θεολογίας – Κληρικοί – Μοναχοί και Λαϊκοί – ανέπτυξαν με πολύ μεγάλη επιτυχία ισάριθμα θέματα αγιολογικού περιεχομένου. Στο τέλος της Διημερίδας, ο Αρχιμανδρίτης π. Αθανάσιος Γιαννουσάς, Πρωτοσύγγελλος της Μητρόπολης Καστοριάς, παρουσίασε εν συντομία τα σημαντικά και ωφέλιμα συμπεράσματα της όλης Εκδήλωσης.

Σημειωτέον ότι, το εν λόγω διήμερο θεολογικό Συνέδριο οργανώθηκε στα πλαίσια των Θυρανοιξίων του νεόδμητου ιερού ναού Αγίου Νικάνορος Χλόης Καστοριάς, που τελέστηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαΐου 2009.

Τα Θυρανοίξια του ναού Αγίου Νικάνορος

    Το απόγευμα του Σαββάτου 30 Μαΐου 2009 και ώρα 18.00΄, τελέστηκε η Ακολουθία των Θυρανοιξίων του νεόδμητου ιερού ναού Αγίου Νικάνορος, στο συνοικισμό «Χλόη» της Καστοριάς. Στην τέλεση της εν λόγω Ακολουθίας συμμετείχαν πολλοί Αρχιερείς, Ιερείς και Μοναχοί και παρευρέθηκαν πάμπολλοι ευσεβείς Χριστιανοί. Πριν απ’ τα Θυρανοίξια έγινε, απ’ τις τοπικές αρχές και το κοινό, η λαμπρή υποδοχή ενός θαυμάσιου αντίγραφου της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Τριχερούσας, που εστάλη απ’ την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου