Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020

Εις Μνημόσυνον αιώνιον: Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ Παπακώστας (+ 29 - 12 – 2020). Η αγάπη του για τους κατοίκους του Γέρμα.

 

Σήμερα το πρωί Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2020 απεδήμησεν εις Κύριον ο Μητροπολίτης Καστορίας Σεραφείμ Παπακώστας (1959 – 2020). Ο μακαριστός Σεραφείμ υπήρξε ένας πολύ ικανός και καθ' όλα άξιος Ιεράρχης τής πατρίδας μας. Αγαπούσε πολύ όλους τους Χριστιανούς της επαρχίας του, και αυτοί βεβαίως ανταπέδιδαν παντοιοτρόπως την αγάπη του, τον σέβονταν πολύ και τον εκτιμούσαν απεριόριστα. Εκ του λόγου τούτου η αδόκητη κοίμησή του συγκλόνησε και λύπησε βαθύτατα όλους τους ευσεβείς χριστιανούς του Νομού Καστοριάς.

Ο μακαριστός Σεραφείμ εκτιμούσε ιδιαιτέρως τους κατοίκους του Γέρμα Καστοριάς. Αναγνώριζε, θαύμαζε κι επαινούσε την ευγένεια τού χαρακτήρα τους, τη μεγάλη ευσέβειά και τον αγνό πατριωτισμό τους. Ένεκα τούτου, επισκεπτόταν πολύ συχνά το αναφερόμενο χωριό και τελούσε εκεί πολλάκις Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Στον Γέρμα ο μακαριστός επίσκοπος Σεραφείμ τέλεσε και τα εγκαίνια του ιερού ναού που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό. Στον Γέρμα επίσης μετέφερε τίμια λείψανα του αγίου Γεωργίου και στον ενοριακό ναό τού χωριού τέλεσε Ιερά Ακολουθία επί διασαλεύσει της Αγίας Τραπέζης του.


Η οσιακή κοίμηση τού Επισκόπου Σεραφείμ λύπησε βαθύτατα όλους τους Γερμανιώτες, οι οποίοι εύχονται να κατατάξει ο Θεός την άδολη ψυχή του στον Παράδεισο μαζί με τους αγίους Του και ταυτοχρόνως δέονται να πρεσβεύει ο μακαριστός στον Κύριο υπέρ αυτών.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου