Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο πανηγυρικός εορτασμός των Αγίων Πάντων στον ομώνυμο ναό της Καστοριάς. Σαββατοκύριακο 29 & 30 Ιουνίου 2013.

Η Παναγία η Πορταΐτισσα,
κατά τη λιτάνευσή της πέριξ του ναού
.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αφιερώσει την Κυριακή που έπεται της Πεντηκοστής στους Άγιους Πάντες. Ως εκ του τούτου, κατά την εν λόγω Κυριακή εορτάζει και πανηγυρίζει και ο ενοριακός ναός των Αγίων Πάντων Καστοριάς, που βρίσκεται στα κοιμητήρια της πόλης, στη συνοικία Νταηλάκη. Στα πλαίσια αυτού του εορτασμού τελούνται κάθε χρόνο εντός και πέριξ του αναφερόμενου ναού ανάλογες λατρευτικές εκδηλώσεις.
Εφέτος, οι Πανηγυρικές εκδηλώσεις άρχισαν το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013, παραμονή της εορτής των Αγίων Πάντων. Το απόγευμα της ημέρας αυτής, ώρα 7 μ.μ., τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός κι έγινε λιτάνευση, εντός κι έξω απ’ τον πανηγυρίζοντα ναό, δύο ιερών εικόνων: α) της Παναγίας Πορταϊτίσσης και β) της λατρευτικής εικόνας των Αγίων Πάντων, καθώς και του ιερού λειψάνου της Οσίας Σοφίας που φυλάσσεται στο Ιερό Επισκοπίο Καστοριάς. Στον Εσπερινό και στη λιτάνευση προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, συμμετείχαν δε πολλοί ιερείς της οικείας Μητρόπολης, οι αξιωματούχοι της περιοχής και βεβαίως, πάμπολλοι ευσεβείς ενορίτες των Αγίων Πάντων και άλλοι φιλέορτοι Καστοριανοί.
Το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου 2013, ανήμερα της εορτής των Αγίων Πάντων, τελέστηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία απ’ τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ, καθώς και Δοξολογία προς τιμήν των απόστρατων και συνταξιούχων αστυνομικών του Νομού Καστοριάς, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας έγινε - προεξάρχοντος και πάλι του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Σεραφείμ - μεθεόρτιος Εσπερινός και Παράκληση στους Αγίους Πάντες.

Η κεφαλή της λιτανευτικής πομπής.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Το παρόν κείμενο συνοδεύεται από φωτογραφίες της λιτάνευσης των αναφερόμενων δύο ιερών εικόνων και του ιερού λειψάνου της Οσίας Σοφίας.
Η λατρευτική εικόνα των Αγίων Πάντων
στην είσοδο του ομώνυμου ναού της Καστοριάς.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ
ευλογεί τους πιστούς  στους Αγίους Πάντες.



Οι δύο ιερές εικόνες της λιτανείας
έξω απ' το ναό των Αγίων Πάντων Καστοριάς.

Ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ. Σεραφείμ
στην είσοδο του ναού Αγίων Πάντων
κατά το πέρας της λιτανείας.

Ανώτεροι Αστυνομικοί της Καστοριάς
παρακολουθούν τη Θεία Λειτουργία.


Ο Γιώργος Αλεξίου στην είσοδο
του ιερού ναού Αγίων Πάντων
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου