Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Η άφιξη και τριήμερη παραμονή των Αγίων Παθών στην Καστοριά {6- 8 Μαρτίου 2010}


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς
κ. κ. Σεραφείμ υποδέχεται στην Καστοριά
 τα Άγια Πάθη.
Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010 ήρθαν στην Καστοριά για ένα τριήμερο, λόγω της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως (Κυριακή 7 – 3 – 2010), τα Άγια Πάθη του Κυρίου, που είναι μικρά τεμάχια από τον Τίμιο Σταυρό Του, τον ακάνθινο στέφανο, τη χλαμύδα, τον σπόγγο και τον κάλαμο του μαρτυρίου Του. Τα εν λόγω σεπτά κειμήλια φυλάσσονται στην Ιερά Μονή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αιγιαλείας (Πατρών).
Η υποδοχή έγινε στις 5.30΄ το απόγευμα του αναφερόμενου Σαββάτου, στα προπύλαια του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, απ’ τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστοριάς κ. κ. Σεραφείμ, από πολλούς ιερείς της οικείας Μητροπόλεως και από μεγάλο πλήθος πιστών της Καστοριάς.
Ο Αρχιμανδρίτης κ.κ. Καλλίνικος εξάγει
το κυτίον με τα Τίμια Πάθη από τη θήκη τους.
Αμέσως μετά την εν λόγω λαμπρή υποδοχή των Αχράντων Παθών, στις 6 το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας κ. κ. Καλλινίκου.
Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 7 Μαρτίου στις 7 το πρωί, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία απ’ τον Μητροπολίτη Καστοριάς κ. κ. Σεραφείμ, και προσκύνησις των Αχράντων Παθών. Την ίδια ημέρα, στις 6 το απόγευμα έγινε ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, κατά τον οποίο μίλησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας κ. κ. Καλλίνικος.

Ιερή Ακολουθία στον Μητροπολιτικό ναό Καστοριάς
αμέσως μετά την άφιξη εκεί των Τιμίων Παθών
Τη Δευτέρα 8 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, τελέστηκε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Καστοριάς και μετά έγινε η αναχώρηση των Τιμίων Παθών για την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγίου, όπου και φυλάσσονται.

Το κυτίον με τα Τίμια Πάθη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου