Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ, το περιοδικό έντυπο για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, της ομώνυμης «Πρωτοβουλίας Νέων Βορειοηπειρωτών».Το εμπροσθόφυλλο του "Απειρωτάν".

Ο επαινετός Εθνικός Σύνδεσμος – Πρωτοβουλία νέων Βορειοηπειρωτών με την ονομασία ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ κυκλοφόρησε προσφάτως ένα ακόμη τεύχος του γνωστού περιοδικού εντύπου που φέρει την ίδια αρχαιοελληνική (δωρική) ονομασία, ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ (: Ηπειρωτών). Το τεύχος αυτό εμπεριέχει αξιόλογα κείμενα εθνικού περιεχομένου, πλαισιωμένα από υπέροχες σχετικές τους φωτογραφίες. Οι τίτλοι των εν λόγω κειμένων είναι εύγλωττοι κι έχουν ως εξής:
1)  Πρόλογος.
2)  Βόρειος Ήπειρος. Το “plan B” του Ελληνισμού.
3)  Η πατριωτική δράση του Βορειοηπειρώτη Αξιωματικού του Ναυτικού Πύρρου Σπυρομήλιου.
4) Αριστοτέλης Γκούμας. Τον σκότωσαν επειδή μιλούσε ελληνικά.
5) Ένα ξεχασμένο νεκροταφείο Ελλήνων πεσόντων στρατιωτών.
6) Σε τι… βλάπτει την Ελλάδα ο όρος «Βόρειος Ήπειρος»;
7)  Εθνικό κέντρο και Βόρειος Ήπειρος.
8) Πλαστογραφούν την Ιστορία τα σχολικά βιβλία στην Αλβανία !
9)  Φίλιππος Παπαθανασίου, ο αγωνιστής για ένα όραμα.
10)  Διανοούμενοι Εθνομάρτυρες και αγωνιστές του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
11)   Η πλατφόρμα για να αναπνεύσει ελεύθερα η εθνική ελληνική μειονότητα.
Ακολούθως παρατίθεται ο κατατοπιστικός Πρόλογος του αναφερόμενου τεύχους.

Όμορφες Βορειοηπειρώτισσες.
Φωτογραφία του "Απειρωτάν".
«Πρόλογος.
Η Bόρειoς 'Hπειρoς, είναι ένα κομμάτι της Ιστορίας του Ελληνισμού. Έχει δική της συμβολή στους Εθνικούς Αγώνες, στη διατήρηση της γλώσσας στη δημιουργία του πολιτισμού.
Επίσης, ο λαός της έδωσε ολόψυχα και με πάθος τα πάντα για την αναγέννηση του ελληνισμού, ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί ποτέ δεν θέλησε να χωρίσει την τύχη του από την τύχη των πανελληνίων.
Στην απόκτηση της γνώσεως αποσκοπεί και η έκδοση του εντύπου αυτού, ώστε οι Νεοέλληνες να γνωρίσουν ευρύτερα την ίδια τους την ιστορία, τα πέρα απ' τα σύνορα ιερά ελληνικά χώματά μας. Εκεί που πρόσφατα οι προγονοί μας μαρτύρησαν κάνοντας το χρέος τους.
Σήμερα ο εκεί ελληνισμός ζει το δικό του μαρτύριο, μέσα σε μια απέραντη αρένα από βάρβαρες διώξεις ταπεινώσεις, αρπαγές. Με μόνη έξοδο το θάνατο ή την υπόγεια εξαφάνιση. Γιατί έτσι η επίσημη Ελλάδα σιωπά μπροστά σ’ ένα τεραστίων διαστάσεων έγκλημα. Ενώ η Βόρειoς Ήπειρoς κραυγάζει για βοήθεια μέσα από τις κακόβουλες ενέργειες του αλβανικού κατεστημένου, που επιδιώκει με κάθε μέσο τον αφελληνισμό και την ερήμωση.
Η προτομή του Αριστοτέλη Γκούμα στη Βόρειο Ήπειρο.
Τον δολοφόνησαν επειδή μιλούσε ελληνικά.
Φυσικά οι δυνάμεις του εκεί ελληνισμού αποδυναμώνονται. Μακάρι να Βρεθεί Kaποιος και να απο­κεφαλίσει την παθογενή μοιρολατρία των πολιτικών μας και την άνευ ορίων παραίτηση από τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Το σίγουρο είναι ότι κάποιοι κάποτε θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις σε ταπεινωμένες μελλοντικές γενιές Ελλήνων.
Παρά ταύτα ο ελληνισμός της Β. Ηπείρου δεν θα γονατίσει, θα θωρακίσει τις ελληνικές του καταβολές και θα απαιτήσει από το Αλβανικό Kράτος τα νόμιμα δικαιώματα του.
Όλοι εμείς έχουμε χρέος απέναντι στους προγόνους μας και απέναντι στα παιδιά μας να διασφαλίσουμε ότι ο Ελληνισμός θα συνεχίσει να ακμάζει σε αυτά τα χώματα, γιατί στο τέλος οι αγέννητοι και οι νεκροί θα μας κρίνουν και είναι βέβαιο ότι θα μας κρίνουν αυστηρά.
Δημοσθένης Ζιούλη5 e-mail: zioulis@live.com »
Η παρούσα βιβλιοπαρουσίαση θα κλείσει με την καταγραφή ενός υπέροχου εμβατηρίου, που τραγουδούσανε με ενθουσιασμό κι εθνικό παλμό όλοι οι μαθητές και οι στρατιώτες της πατρίδας μας μέχρι το έτος 1974. Το εμβατήριο αυτό είναι το εξής:

Η Βόρειος Ήπειρος.
Έχω μια αδερφή, κουκλίτσα αληθινή,
την λένε Βόρειο Ήπειρο, την αγαπώ πολύ.
Κουκλίτσα αληθινή, της κλέψαν την φωνή,
την πήρανε αιχμάλωτη οι άτιμοι Αλβανοί.
Στο βάθος μακριά, προβάλει η Κορυτσά,
τη βλέπω και ραγίζεται η δόλια μου η καρδιά.
Και τώρα που μπορώ το όπλο να κρατώ
και ανήκω εις τον ένδοξο ελληνικό στρατό,
θα τρέξω μιαν αυγή, χωρίς διαταγή,
για να αγκαλιάσω δυνατά την όμορφη αδερφή.


(Παρουσίαση: Γιώργος Τ. Αλεξίου).   

Πανέμορφες Βορειοηπειρώτισσες καταθέτουν στεφάνι
σε τάφους Ελλήνων στρατιωτών.


Δάσκαλοι Εθνομάρτυρες της Β. Ηπείρου,
της περιόδου του "ερυθρού παράδεισου"
του σύντροφου Εμβέρ Χότζα.

Το οπισθόφυλλο του "Απειρωτάν".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου